Cum să îți faci un machiaj retro

Machiajul retro este o alegere elegantă și sofisticată care evocă farmecul și glamour-ul epocilor trecute. Fie că te inspiri din anii ’20, ’50 sau ’70, acest stil de machiaj aduce un aer vintage și rafinat look-ului tău. Îți vom arăta pas cu pas cum să îți creezi un machiaj retro care să te facă să strălucești la orice eveniment.

Vom explora produsele necesare, tehnicile specifice fiecărei perioade și câteva trucuri pentru a adapta machiajul retro la stilul tău personal. Indiferent dacă te pregătești pentru o petrecere tematică sau dorești să adaugi un touch vintage look-ului zilnic, acest ghid îți va oferi toate informațiile de care ai nevoie.

Inspiră-te din anii ’20: Ochii dramatice și buzele roșii

Anii ’20 au fost o perioadă de schimbare și emancipare, reflectată și în stilurile de machiaj ale vremii. Ochii erau accentuați dramatic, cu farduri de pleoape în tonuri închise și eyeliner negru, iar buzele erau vopsite într-un roșu intens, cu un contur bine definit.

Pentru a recrea acest look, începe prin aplicarea unui primer pentru ochi, pentru a asigura o durată mai lungă a fardului. Alege un fard de pleoape negru sau gri închis și aplică-l pe întreaga pleoapă mobilă, estompând ușor marginile. Trasează o linie groasă de eyeliner negru pe linia genelor superioare și inferioare, adăugând un efect de smokey eyes. Completează look-ul cu gene false voluminoase pentru un plus de dramatism.

Pentru buze, conturează-le cu un creion roșu și umple-le cu un ruj mat, de preferință într-o nuanță de roșu închis. Poți adăuga un strop de iluminator pe arcul lui Cupidon pentru a da impresia de buze mai pline.

Glamourul anilor ’50: Cat eyes și ten perfect

Anii ’50 sunt asociați cu glamour-ul hollywoodian, iar machiajul din această perioadă este definit de ochii de pisică (cat eyes) și un ten impecabil. Marilyn Monroe și Audrey Hepburn sunt doar câteva dintre icoanele care au popularizat acest stil.

Pentru a obține un ten perfect, începe prin aplicarea unui fond de ten cu acoperire medie spre mare, urmat de un anticearcăn pentru a ascunde orice imperfecțiuni. Fixează totul cu o pudră translucidă pentru a evita strălucirea nedorită.

Pentru ochi, folosește un eyeliner lichid sau gel pentru a trasa o linie subțire pe linia genelor superioare, alungindu-o ușor în colțul exterior pentru a crea efectul de cat eyes. Aplică un fard de pleoape neutru pe întreaga pleoapă pentru a menține atenția pe eyeliner.

Buzele în anii ’50 erau de obicei roșii sau roz, dar întotdeauna bine conturate. Folosește un creion de buze pentru a defini forma, apoi umple cu un ruj satinat în nuanța dorită.

Exuberanța anilor ’70: Culori vibrante și gene dramatice

Machiajul din anii ’70 este caracterizat de culori vibrante și expresive, reflectând spiritul liber al decadei. Pleoapele colorate și genele dramatice erau un must-have al acelor vremuri.

Începe machiajul ochilor aplicând un primer pentru pleoape, urmat de un fard de pleoape în nuanțe vibrante, precum albastru electric, verde smarald sau purpuriu. Aplică fardul pe întreaga pleoapă și estompează marginile pentru un look uniform.

Trasează o linie de eyeliner negru pe linia genelor superioare, și adaugă gene false pentru a intensifica privirea. Nu uita de mascara, aplicată generos atât pe genele superioare, cât și pe cele inferioare.

Pentru buze, alege un gloss strălucitor sau un ruj nude pentru a echilibra intensitatea machiajului ochilor. Completează look-ul cu un blush roz sau piersică aplicat pe pomeți pentru a adăuga prospețime tenului.

Tehnici de contur și iluminare: Definirea trăsăturilor

Indiferent de decada aleasă, conturarea și iluminarea sunt tehnici esențiale pentru a obține un machiaj retro impecabil. Aceste tehnici te ajută să îți definești trăsăturile și să adaugi dimensiune feței.

Folosește un produs de conturare mat pentru a sculpta fața. Aplică-l sub pomeți, pe marginile frunții și de-a lungul maxilarului. Estompează bine pentru a evita liniile dure și pentru a crea un efect natural.

Iluminatorul trebuie aplicat pe punctele înalte ale feței: pe pomeți, deasupra sprâncenelor, pe puntea nasului și pe arcul lui Cupidon. Alege un iluminator cu particule fine pentru un look subtil și radiant.

Coafura retro: Completarea look-ului

Niciun machiaj retro nu este complet fără o coafură care să se potrivească. Stilurile variază de la buclele voluminoase ale anilor ’50 la părul drept și lucios al anilor ’70. Alege o coafură care completează machiajul și care te face să te simți încrezătoare.

Pentru un look de anii ’50, buclele mari și bine definite sunt ideale. Folosește un ondulator de păr pentru a crea bucle mari și voluminoase, și fixează-le cu fixativ pentru a le menține forma.

Pentru un look de anii ’70, părul drept și strălucitor este alegerea perfectă. Folosește o placă de îndreptat părul pentru a obține un păr drept și lucios, și adaugă un strop de ulei pentru păr pentru un plus de strălucire.

Concluzie: Perfecționează-ți machiajul retro

Machiajul retro este o modalitate minunată de a aduce un omagiu stilurilor clasice și de a adăuga un touch de eleganță și sofisticare look-ului tău. Indiferent de decada care te inspiră, cheia este să te simți confortabil și încrezătoare în look-ul ales. Experimentează cu diferite produse și tehnici până găsești combinația perfectă pentru tine.

Cu ajutorul acestui ghid, vei putea să îți creezi un machiaj retro impecabil, care să te facă să te simți ca o adevărată divă vintage la orice eveniment. Nu uita să te distrezi în proces și să îți lași personalitatea să strălucească prin fiecare detaliu al machiajului tău.

About the Author: daniel

You might like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *